• 10.jpg
 • 20.jpg
 • 30.jpg
 • 40.jpg
 • 50.jpg
 • 60.jpg
 • 70.jpg
 • 80.jpg
 • 90.jpg

Zalige Bende

Ben je Buffalo, ga je vaak op verplaatsing maar zoek je net nog dat tikkeltje extra in je voetbalbeleving? Sluit je aan bij onze bende en sluit vriendschappen voor het leven, bouw mooie herinneringen en leer tal van verschillende types mensen kennen! 

Overal Mee

Of het nu in de competitie, de beker of Europees is, Banlieue Gantoise gaat overal mee. Met de bus, de auto, de trein en zelf het vliegtuig, elke transportmethode is goed om onze Buffalo's te gaan aanmoedigen op verplaatsing. Zowel in Sint-Petersburg als Valencia waren we de best vertegenwoordigde supportersclub!

Sfeergroep

Naast onze activiteiten als supportersclub zijn wij ook actief als sfeergroep. We zetten ons steeds in voor de fans om hun beleving te vergroten. Spandoeken, feestbussen, corteo's,... Overal zijn wij voor te vinden. Ook zin om je actief in te zetten voor de sfeeroptimalisatie? Sluit je vandaag nog aan!

Jeugd

Wij leggen ons specifiek toe op een jong publiek. 80% van onze leden zijn tussen de 18 en 30 jaar. Je moet 18 jaar zijn om toe te treden tot Banlieue Gantoise. Ben je dus 18+ en zoek je DE supportersclub met jonggezinden om je geweldig met te amuseren? Sluit je dan zeker aan en zak af naar de Smilies om ons beter te leren kennen!

Korte beschrijving

 

Overal gaan wij mee. Bekijk hieronder de verschillende verplaatsingen die gepland staan en kom meer te weten over deze clubs en locaties. Wil je mee? Neem dan contact op en sluit je aan als lid. Leden krijgen steeds voorrang op alle verplaatsingen. Ook werken wij met een puntensysteem. Wie meer meegaat op verplaatsing krijgt steeds voorrang op matchen waar het aanbod beperkt is. Ook krijg je punten door mee te komen werken aan sfeeracties. Als je je inzet voor Banlieue op andere manieren kan je ook punten verdienen. Met andere woorden, hoe actiever je betrokken bent bij Banlieue Gantoise, hoe meer je hiervoor beloond wordt.

Lees Meer 

 

Ons supporterscafé is Café de Smilies op de De Pintelaan 100, 9000 Gent. Dit is de plek waar je voor en na iedere match terechtkunt om ons beter te leren kennen. We spreken steeds 2u voor de match af aan dit café. Er is muziek, pinten aan 1,5€ en een gezellige pré-match sfeer. Van hieruit vertrekken we in groep te voet naar het stadion. Een wandeling van ongeveer 15 minuten waar iedereen zich oppept en voorbereid op de match. Als we op verplaatsing gaan is het ook hier verzamelen op het vermelde tijdstip. Ook na een verplaatsing blijven we hier nog nakaarten over de match.

 • De Pintelaan 100, 9000 Gent. Recht tegenover de oude ingang van het UZ.
 • Toffe ambiance, muziek en pinten aan 1,5€.
 • Wie écht lid wil zijn van Banlieue Gantoise, komt hier mensen leren kennen.
 

 

 

Als sfeergroep proberen wij om zo veel mogelijk in gang te zetten voor de supporters, door de supporters. We maken regelmatig spandoeken om in te pikken op de actualiteit en om ons ongenoegen te uiten. Ook corteo's en sfeertrainingen proberen wij te organiseren. Ook zijn wij actief voortrekker in het bekomen van een sfeervak voor seizoen 2017-2018. Momenteel proberen wij volgende zaken te bekomen:

 • Sfeervak in tribune 2 in vakken 228 en 227 tijdens het seizoen 2017-2018.
 • Fan2Fan Shop: Shop waar fans producten kunnen verkopen zoals stickers, vlaggen,...
 • Een duidelijk draaiboek voor tifo's en sfeeracties in overeenstemming met de club, politie en brandweer

Veelal krijgen de sfeergroepen het verwijt dat er niets wordt gedaan van sfeeracties en tifo's. Hier kunnen wij echter niks aan doen. In het seizoen 2015-2016 werden er 3 tifo's afgeschoten op het laatste moment door de brandweer. Zij zijn hierin de grote boosdoeners. Er wordt echter op dit moment constructief gewerkt aan een akkoord hieromtrent. 

Kom zeker later terug voor updates!